Uw gezondheid in goede handen.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dry needling

Een van de specialisaties binnen De Clavers, die zich richt zich op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat is Dry Needling.

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeltechniek waarbij er door de therapeut aandacht zal worden besteed aan het verminderen van spierspanning. Zoals de naam al doet verklappen wordt er hierbij gebruik gemaakt van een (kleine) naald. Door kleine repeterende bewegingen binnen een spier zal geprobeerd worden om de pijnklachten te doen afnemen. Dit kunt u ervaren als een krampachtig gevoel, waarbij de spier soms kort aanspant. Dit kan zorgen voor herkenbare pijnklachten, soms in combinatie met (herkenbare) uitstralende pijn. Daarna ontspant de spier zich direct weer.

Wanneer wordt dry needling ingezet?

Zoals hierboven beschreven wordt dry needling dus gebruikt voor het behandelen van spierproblematiek. Wist u dat gespannen spieren kunnen leiden tot:

 • Pijn in een spier met of zonder uitstraling
 • Bewegingsbeperkingen en/of stijfheid
 • Verminderde kracht bij aanspannen van de spier
 • Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag

Hoe kan spierspanning ontstaan?

 • Acuut: door een verkeerde beweging of een ongeluk
 • Door langdurige (verkeerde) houding of overbelasting
 • Langdurige overbelasting met als veelvoorkomend probleem nek-armklachten (RSI,CANS)
 • Overbelasting bij sporters
 • Beschadiging van weefsel zoals bij een meniscusletsel of een hernia
 • Langdurige afwezigheid van beweging
 • Psychologische factoren zoals stress, depressie, onrust en vermoeidheid

Dry needling bij fysiotherapie de Clavers

Dry needling wordt binnen onze praktijk door meerdere therapeuten uitgevoerd. Onze gecertificeerde therapeuten zijn Michel Harinck, Cees van Iwaarden, Marijn van Liere en Marcel van der Poel.

Kosten

Dry needling zal worden toegepast tijdens een reguliere behandeling fysiotherapie. Voor dry needling worden geen extra kosten in rekening gebracht. Er is geen verwijzing nodig voor het toepassen van deze behandeltechniek.

Vestigingen

Voor deze specialisatie kunt u terecht in ’s-Heer Arendskerke, ’s-Heer Hendrikskinderen, Goes – Brouwersgang, Goes – Laagewei en Goes – Oost.

Sport & performance

Ons team

Waarom De Clavers

Bij ons bent u in goede handen

Jouw klacht of blessure is in goede handen bij de Clavers Fysiotherapie

Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut die jouw klacht of blessure professioneel behandelt? Dat treft: Wij bieden onze diensten aan via verschillende locaties en zijn goed vertegenwoordigd in Zuid-Beveland. Omdat wij een van de grotere fysiotherapiepraktijken in Zeeland zijn, kunnen wij een breed spectrum aan klachten en blessures behandelen.

Blog artikelen

Fitness Actueel

Heropening Fitness!

Gezien de versoepelingen van afgelopen vrijdag gaan we vanaf maandag weer open met onze de afdeling Sport & Training!We zijn blij dat we hierin onze ...
Lees verder
Scroll to Top
× Stel uw vraag via Whatsapp