Uw gezondheid in goede handen.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Fysiotherapie en reuma

Fysiotherapie bij reuma en reumatische aandoeningen

Bij “reuma” wordt vooral gedacht aan pijn en ontstekingen in de gewrichten, pezen of botten
Wist je dat sommige reumatische aandoeningen ook invloed kunnen hebben op organen zoals de huid, het hart of de ogen? Wij zetten dat even apart omdat bij reuma veelal direct gedacht wordt aan pijn en ontstekingen in de gewrichten, pezen of botten.

Bij De Clavers werken we met een in reuma gespecialiseerde fysiotherapeut:

Onze in reuma gespecialiseerde fysiotherapeut Marcel van Dijk is verantwoordelijk voor onze tak ‘fysiotherapie voor reumapatiënten’. Samen met het management bepaalt hij de koers en het beleid op het gebied van behandeling van reumatische klachten en aandoeningen.

Voorbeelden van meer bekende reumatische aandoeningen:

  • reumatoïde artritis
  • de ziekte van Bechterew
  • artritis psoriatica
  • jicht
  • SLE
  • fibromyalgie
  • osteoporose
  • artrose.

Veel reumatische aandoeningen zijn het gevolg van een auto-immuunziekte

Het lichaam ziet het eigen weefsel dan als onbekend
Dit activeert het afweersysteem waardoor het eigen weefsel wordt aangevallen. Gelukkig is de behandeling van reuma tegenwoordig veel beter dan vroeger. Er zijn betere medicijnen die veel effectiever zijn en die ‘het bewegen’ stimuleren. Het afstemmen van belasting en belastbaarheid op het lichaam is van het grootste belang. Dit om te zorgen dat het lichaam optimaal blijft functioneren. Wij kunnen dit bereiken door de oefentherapie te combineren met gerichte adviezen, ook over een aangepaste leefstijl.

Complexe reuma-vormen vragen om een gespecialiseerde fysiotherapeut

Bij complexere vormen van reuma kan het consulteren van een fysiotherapeut, die gespecialiseerd is in reumatische aandoeningen, baat hebben
Hij of zij is in staat reumatische aandoeningen vroegtijdig te signaleren. Ook heeft hij of zij meer kennis van de specifieke werking en bijwerkingen van de medicatie die gegeven wordt bij reuma en is op de hoogte van de meest actuele behandelingen. Hierdoor kan de best mogelijke behandeling worden gegeven. Last but not least is deze gespecialiseerde fysiotherapeut vaak beter bekend bij lokale specialisten. Dit weer leidt tot korte communicatielijnen en dat is beter voor jou als patiënt.

De Clavers borgt kennis en kunde o.a. via 2 op Reuma gerichte organisaties

Om onze kennis en kunde over reumatische aandoeningen op peil te houden, zijn wij actief verbonden aan twee organisaties:

  • ReumanetNL (landelijke organisatie www.reumanetnl.nl)
  • Fyranet Zeeland (Zeeuwse organisatie van fysiotherapeuten gespecialiseerd in reumatische aandoeningen)

Bij Fysiotherapie De Clavers is Marcel van Dijk gespecialiseerd in reumatische aandoeningen.

De Clavers

We staan u graag te woord

Waarom De Clavers

Bij ons bent u in goede handen

Jouw klacht of blessure is in goede handen bij de Clavers Fysiotherapie

Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut die jouw klacht of blessure professioneel behandelt? Dat treft: Wij bieden onze diensten aan via verschillende locaties en zijn goed vertegenwoordigd in Zuid-Beveland. Omdat wij een van de grotere fysiotherapiepraktijken in Zeeland zijn, kunnen wij een breed spectrum aan klachten en blessures behandelen.

Blog artikelen

Fitness Actueel

Heropening Fitness!

Gezien de versoepelingen van afgelopen vrijdag gaan we vanaf maandag weer open met onze de afdeling Sport & Training!We zijn blij dat we hierin onze ...
Lees verder
Scroll to Top
× Stel uw vraag via Whatsapp