Uw gezondheid in goede handen.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Knieblessures

Wist je dat er per jaar 970.000 knieblessures behandeld worden in Nederland?
En wist je dat de knieblessure daarmee de meest voorkomende sportblessure is? (Veiligheid NL, 2013) Bij De Clavers worden dan ook veel cliënten met knieklachten en knieblessures behandeld. Je mag rekenen op de inzet en kennis van drie knieblessure-specialisten.

De fysioterapeuten van de Clavers behandelen drie types knieblessures:

 1. Acute knieblessures
 2. Knieblessures door overbelasting
 3. Degeneratieve blessures
1. Acute knieblessures

Denk hierbij aan het verdraaien van de knie tijdens voetbal of korfbal, of tijdens de wintersport. In het ernstigste geval moet je hiervoor naar de spoedeisende hulp of het ziekenhuis. In veel gevallen kan je fysiotherapeut je prima helpen aan de eerste diagnostiek. Hierbij ontvang je na een screening en eventueel (lichamelijk) onderzoek een voorlopige ‘fysiotherapeutische conclusie’. Vervolgens kan er indien nodig snel geschakeld worden met je huisarts of orthopedie.

Vaak voorkomende knieblessures zijn:

 • Gescheurde kruisbanden
 • Meniscusletsel
 • Binnen- en/of buitenbandletsel
 • Breuken

Na een mogelijke operatie ben je voor de revalidatie bij ons aan het juiste adres. Onze (sport)fysiotherapeuten (Mirke, Naomi en Stijn) zijn echte revalidatiespecialisten.

2. Knieblessures door overbelasting

Overbelasting leidt vaak tot ontstekingen
Overbelasting van de knie ontstaat wanneer je, zoals het woord al aangeeft, je knie meer beweegt of belast dan waar deze tegen bestand is. Dit soort blessures kan leiden tot ontstekingen van pezen rondom je knie.

Vaak voorkomende blessures zijn:

 • Jumper’s knee
  Ontsteking van kniepees
 • Lopersknie
  Overbelasting pees aan buitenzijde knie
 • Patellafemorale klachten
  Pijn zonder duidelijke oorzaak rondom knieschijf
 • Dorsale kniepijn
  Overbelasting aanhechtingen hamstrings of kuitspieren.

Doseren, versterken en voorkomen
Ook in het leren doseren van je inspanningen mbt deze blessures of het voorkomen ervan, zijn onze sportfysiotherapeuten gespecialiseerd. Zo kunnen we je bijvoorbeeld helpen bij het versterken van de spieren rondom je knieën. Dit helpt bij het herstel en/of het voorkomen van knieklachten.

3. Degeneratieve blessures

Wist je dat er bij artrose lang niet altijd sprake is van pijn?
Het lichaam is onderhevig aan slijtage; wat gebruikt wordt, slijt. Dat is normaal. Deze slijtage kan gepaard gaan met stijfheid, pijn en functieverlies. Dit zijn kenmerken die mensen met artrose wel herkennen. Omdat we vroeg of laat allemaal met slijtage te maken krijgen, ben je bij onze praktijk aan het juiste adres om zo goed mogelijk met deze klachten om te gaan! Vaak leren wij je juist om sterker te worden. Hierdoor kan de minder soepele knie weer beter functioneren.

De Clavers

We staan u graag te woord

Waarom De Clavers

Bij ons bent u in goede handen

Jouw klacht of blessure is in goede handen bij de Clavers Fysiotherapie

Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut die jouw klacht of blessure professioneel behandelt? Dat treft: Wij bieden onze diensten aan via verschillende locaties en zijn goed vertegenwoordigd in Zuid-Beveland. Omdat wij een van de grotere fysiotherapiepraktijken in Zeeland zijn, kunnen wij een breed spectrum aan klachten en blessures behandelen.

Blog artikelen

Fitness Actueel

Heropening Fitness!

Gezien de versoepelingen van afgelopen vrijdag gaan we vanaf maandag weer open met onze de afdeling Sport & Training!We zijn blij dat we hierin onze ...
Lees verder
Scroll to Top
× Stel uw vraag via Whatsapp