Uw gezondheid in goede handen.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Leefstijlcoaching

Op weg naar gezond gedrag via Leefstijlcoaching

Wetenschappers zijn het eens: ons gedrag heeft grote invloed op onze gezondheid
Allerlei ziekten worden in verband gebracht met ongezond gedrag. Ondanks dat dit gedrag vaak moeilijk te voorspellen is, zien we als we goed kijken toch regelmatig terugkerende patronen. Het bespreken van de samenhang tussen die gedragspatronen kan inzichten geven over de relatie tussen gedrag en gezondheid.

Wat doet een leefstijlcoach?

De leefstijlcoach is een professional die jou begeleidt bij het nemen van de regie over jouw gezondheid en welzijn. De leefstijlcoach gaat expliciet uit van de definitie van positieve gezondheid. Positieve gezondheid is het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven (Machteld Huber, 2012). Zo levert de leefstijlcoach een belangrijke bijdrage aan het landelijke streven om de focus te verschuiven van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag.

Denk je dat jij baat kunt hebben bij de begeleiding van een leefstijlcoach?

Hoe ziet een leefstijl coachtraject er uit?

De leefstijlcoach is gericht op het stapsgewijs en duurzaam veranderen van jouw huidig gedrag naar een gezonder leefpatroon. Centraal binnen de begeleiding staat het vergroten van je bewustwording, kennis, vaardigheden en inzicht in je eigen gedrag.

De nadruk van de begeleiding in de onderhoudsfase ligt op educatie, gedragsbehoud en terugvalpreventie. Zo zorgt jouw leefstijlcoach ervoor dat je doelen kunt vertalen in concrete stappen en tot actie overgaat. Dit met doelgerichte coachings- en trainingsmethodieken die zich richten op jouw situatie in het hier-en-nu.

Jouw doel en jouw leefwereld staan hierin centraal. Jij maakt je eigen keuzes. Dit is essentieel om een duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen. Als jij er niet achterstaat, wordt het heel lastig om je doelen te bereiken.

Voor wie is leefstijlcoaching bedoeld?

Leefstijlcoaching is voor:

  • Individuen
  • Bedrijven, organisaties en instellingen.

Als je een gezonde levensstijl wenst, deze wilt vasthouden en niet wilt terugvallen dan is leefstijlcoaching perfect voor jou.
Samen maken we een programma wat bij jou past. Ieder mens is anders dus er is geen standaardprogramma. Jouw programma wordt op maat voor je gemaakt.

Wat heb je nodig?
Een goede motivatie en de absolute wil om de gezonde leefstijl in jouw dagelijkse leven te integreren.

Mens & arbeid

Onze therapeuten

Waarom De Clavers

Bij ons bent u in goede handen

Jouw klacht of blessure is in goede handen bij de Clavers Fysiotherapie

Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut die jouw klacht of blessure professioneel behandelt? Dat treft: Wij bieden onze diensten aan via verschillende locaties en zijn goed vertegenwoordigd in Zuid-Beveland. Omdat wij een van de grotere fysiotherapiepraktijken in Zeeland zijn, kunnen wij een breed spectrum aan klachten en blessures behandelen.

Blog artikelen

Fitness Actueel

Heropening Fitness!

Gezien de versoepelingen van afgelopen vrijdag gaan we vanaf maandag weer open met onze de afdeling Sport & Training!We zijn blij dat we hierin onze ...
Lees verder
Scroll to Top
× Stel uw vraag via Whatsapp