Uw gezondheid in goede handen.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Schouder, elleboog, pols of hand

De bovenste extremiteit

De schouder, elleboog, pols en hand samen worden ook wel de bovenste extremiteit genoemd.
De bovenste extremiteit en de hand hebben het de mens mogelijk gemaakt uiterst behendig om te gaan met gereedschap en materialen. Door de jaren heen is de manier waarop we ons lichaam gebruiken vrij drastisch veranderd. Telefoons en computers zijn in de afgelopen 20 jaar niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en ga zo maar door. 

Weetjes over de bovenste extremiteit

De schouder is het meest beweeglijke gewricht van ons lichaam.
De elleboog, een uiterst buigzaam gewricht!
De pols brengt de hand in positie! Door de pols kan de hand ten opzichte van de onderarm in elk vlak in de ruimte worden geplaatst.
De hand zou je kunnen zien als het uitvoerend en onderzoekend gedeelte van de bovenste extremiteit, de hoofdrolspeler in het geheel! De overige gewrichten bieden de hand de mogelijkheid om de beste positie in te nemen voor een bepaalde activiteit!

Klachten aan bovenste extremiteit

-Frozen shoulder
-Schouder impingement
-Tenniselleboog
-Golfelleboog
-TOS, plexuspathologie
-RSI/ KANS

De Clavers

We staan u graag te woord

Waarom De Clavers

Bij ons bent u in goede handen

Jouw klacht of blessure is in goede handen bij de Clavers Fysiotherapie

Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut die jouw klacht of blessure professioneel behandelt? Dat treft: Wij bieden onze diensten aan via verschillende locaties en zijn goed vertegenwoordigd in Zuid-Beveland. Omdat wij een van de grotere fysiotherapiepraktijken in Zeeland zijn, kunnen wij een breed spectrum aan klachten en blessures behandelen.

Blog artikelen

Fitness Actueel

Heropening Fitness!

Gezien de versoepelingen van afgelopen vrijdag gaan we vanaf maandag weer open met onze de afdeling Sport & Training!We zijn blij dat we hierin onze ...
Lees verder
Scroll to Top
× Stel uw vraag via Whatsapp