Uw gezondheid in goede handen.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Heup, knie, enkel of voet

De onderste extremiteit

De heup, knie, enkel en voet vormen samen de onderste extremiteit.
De heup is een kogelgewricht dat om drie assen kan bewegen. Zo zorgt de heup ervoor dat het been iedere stand in de ruimte aan kan nemen. De kom van de heup is veel dieper dan die van de schouder, hierdoor is de heup een uiterst stabiel gewricht.
De knie is het middelste gewricht van de onderste extremiteit en krijgt veel compressiekrachten te verduren. Hierdoor is het kniegewricht bekleedt met veel kraakbeen (meniscus en gewrichtskraakbeen) om te zorgen voor goede schokdemping. Daarnaast is de knie ook uiterst buigzaam en flexibel. Om de krachten op de knie op te kunnen vangen worden de spieren en het kniekapsel ondersteund door vier kniebanden (ligamenten) en twee menisci.
De enkel vormt het onderste gewricht van de onderste extremiteit en vervult een essentiële rol bij het lopen. De voet bestaat uit 26 beenderen.

Veel voorkomende klachten

-Hielspoor
-Achillespees-ontsteking
-Claudicatio Intermittens
-Knieblessures
-Enkelblessures
-Hamstringblessure
-Accuut enkelletsel

 

De Clavers

We staan u graag te woord

Waarom De Clavers

Bij ons bent u in goede handen

Jouw klacht of blessure is in goede handen bij de Clavers Fysiotherapie

Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut die jouw klacht of blessure professioneel behandelt? Dat treft: Wij bieden onze diensten aan via verschillende locaties en zijn goed vertegenwoordigd in Zuid-Beveland. Omdat wij een van de grotere fysiotherapiepraktijken in Zeeland zijn, kunnen wij een breed spectrum aan klachten en blessures behandelen.

Blog artikelen

Fitness Actueel

Heropening Fitness!

Gezien de versoepelingen van afgelopen vrijdag gaan we vanaf maandag weer open met onze de afdeling Sport & Training!We zijn blij dat we hierin onze ...
Lees verder
Scroll to Top
× Stel uw vraag via Whatsapp