Praktijk voor fysiotherapie

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie na de opleiding fysiotherapie. De manueel therapeut heeft extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten en wervelkolom kunnen worden toegepast. Dit zijn de bekende ‘manipulaties’.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:
  • hoofdpijn en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nekpijn en schouderklachten met uitstraling naar een arm;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek; .
  • bewegingsbeperkingen aan gewrichten zoals: enkels/ knieën/heupen en schouders/ ellebogen / polsen

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Nieuw bij De Clavers

Scroll naar top