Uw gezondheid in goede handen.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hart- vaat- en longfysiotherapie

Heeft u last van een hart-, vaat-, of longziekte? Deze verzamelingen van aandoeningen aan het hart, de vaten en de longen hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven, beperken sterk het aantal gezonde jaren en zijn twee van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland.

Hartklachten: 

specifiek bij hartklachten kan de fysiotherapeut u wel of niet na een revalidatietraject, helpen weer voldoende actief te worden en op een verantwoorde manier weer op het maximale niveau van belastbaarheid komen.

Longklachten: 

bij longklachten zoals COPD en Astma zijn de luchtwegproblemen vaak door medicatie goed onder controle. Door de kortademigheid ontstaan echter geleidelijke maar toenemende beperkingen in het normale doen en laten. Omdat het ziekteproces ook de spieren negatief beïnvloed, is voldoende oefening en beweging uitermate belangrijk. Als therapie is oefenen aantoonbaar effectief tegen kortademigheid, conditieverslechtering en spierkrachtverlies. Bovendien gaat men zich over het algemeen veel beter voelen en lukt het bijvoorbeeld weer om de trap op te lopen of te gaan fietsen. Bij ernstigere klachten is er door therapie zelfs sprake van minder ziekenhuisopnames en longaanvallen.

Bloedvatklachten: 

klachten door vernauwing van de bloedvaten in de benen, ook wel etalagebenen genoemd, kunnen door looptherapie voor een groot deel verdwijnen. Zelfs operaties laten in veel gevallen minder goede resultaten zien dan door deze oefentherapie. Wij zijn als praktijk, voor deze effectieve therapie aangesloten bij het landelijk samenwerkingsverband Claudicationet.

Wat doet een HVL-fysiotherapeut

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat training en deskundige begeleiding noodzakelijk is voor mensen met bijvoorbeeld etalagebenen, hartfalen en COPD (chronische obstructie van de luchtwegen).

De HVL-fysiotherapeut is deskundig om u te helpen. Onder andere bij het op peil brengen of verbeteren van uw conditie door oefeningen en/of het aanleren van ademtechnieken en –tempo. Door de diverse oefeningen krijgt u het gevoel meer controle te hebben over uw aandoening. Fysiotherapie helpt u om uw levensgewoontes en levensstijl positief te veranderen.

De hart-, vaat- en longfysiotherapeut biedt in samenwerking met andere disciplines de meest optimale zorg voor deze patiënten en hun omgeving. De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Fysiotherapie de Clavers zijn lid van de specialisten vereniging VHVL, Chronisch Zorgnet en Claudicationet.

HVL-klachten & leefstijl

Naast de therapie wordt aanvullend aandacht besteed aan uw beweegactiviteiten middels meting door een activiteitenmonitor (beweegcoach), worden de eigen mogelijkheden uitgebreid geïnventariseerd en gestimuleerd (zelfmanagement) en wordt er meegedacht aan een eventueel gewenst vervolgtraject (nazorg).

Revalidatie & Fysiotherapie

Onze therapeuten

Waarom De Clavers

Bij ons bent u in goede handen

Jouw klacht of blessure is in goede handen bij de Clavers Fysiotherapie

Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut die jouw klacht of blessure professioneel behandelt? Dat treft: Wij bieden onze diensten aan via verschillende locaties en zijn goed vertegenwoordigd in Zuid-Beveland. Omdat wij een van de grotere fysiotherapiepraktijken in Zeeland zijn, kunnen wij een breed spectrum aan klachten en blessures behandelen.

Blog artikelen

Fitness Actueel

Heropening Fitness!

Gezien de versoepelingen van afgelopen vrijdag gaan we vanaf maandag weer open met onze de afdeling Sport & Training!We zijn blij dat we hierin onze ...
Lees verder
Scroll to Top
× Stel uw vraag via Whatsapp