Psychosomatische fysiotherapie (spannings- en stressgerelateerde klachten en onbegrepen pijnklachten, Hyperventilatie en slaapstoornissen. Fysiotherapie bij Bekkenproblemen

Deze specialisatie richt zich op de behandeling van spannings-en stressgerelateerde klachten en onbegrepen pijnklachten. Gedacht kan dan worden aan o.a.:

  • hoofdpijn, nek en rugklachten
  • spier-en gewrichtspijn
  • hyperventilatie, benauwdheid
  • slaapstoornissen

Er is sprake van psychosomatische klachten als de fysieke klachten verband houden met een verstoring in de balans tussen lichamelijke en psychische belasting in relatie tot de omgeving.

De psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt U in het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid.

Fysiotherapie bij bekkenproblemen

Hieronder wordt verstaan: alle klachten die verband staan met een stoornis in de functie van de bekkenbodemspieren. Hierbij kan gedacht worden aan bijv. urine-incontinentie, verzakkingsklachten of pijnklachten in de bekkenbodem. Hiervoor worden specifieke oefeningen aangeleerd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om een oefenprogramma voor bekkengordelpijn (bekkeninstabiliteit) te volgen.

Vestigingen

Voor deze specialisatie, Psychosomatische fysiotherapie (spannings- en stressgerelateerde klachten en onbegrepen pijnklachten, Hyperventilatie en slaapstoornissen. Fysiotherapie bij Bekkenproblemen, kunt u terecht in Goes - Brouwersgang.

Medewerkers

Binnen De Clavers is Heidy Okken gespecialiseerd in Psychosomatische fysiotherapie (spannings- en stressgerelateerde klachten en onbegrepen pijnklachten, Hyperventilatie en slaapstoornissen. Fysiotherapie bij Bekkenproblemen.

Sport & Training

Informatie over arbeidsreïntegratie, beweegprogramma's, seniorenfitness en meer »

Bedrijfsfysio

Laat u informeren over de mogelijkheden van bedrijfsfysiotherapie bij De Clavers »

Nieuws

Facebook
28 september 2018 Wisseling van de wacht in Wilhelminadorp

Wijziging in de bezetting.

Lees meer
20 september 2018 Adrz Sportkliniek

In de Adrz Sportkliniek werken orthopedisch chirurgen, sportartsen en sportfysiotherapeuten samen om iedere sporter de juiste zorg te bieden. Vanuit onze praktijk zijn de volgen...

Lees meer
22 augustus 2018 Goes for Kika

Wij vinden onderzoek naar de genezing van kinderkanker erg belangrijk en daarom doet een aantal van onze fysiotherapeuten mee aan de spinningmarathon van Goes for Kika op 9 septem...

Lees meer