(Arbeids)reïntegratie - Samenwerking met BeLife/STACMEDISCH SPECIALISTISCHE REVALIDATIEZORG

 

BeLife – Stichting Centrum voor bewegen – is een door het ministerie van VWS erkende medisch specialistische instelling voor multidisciplinaire revalidatie programma’s. Zij biedt uitkomst bij blijvende klachten en staat garant voor een snel en duurzaam herstel.

Belife is gespecialiseerd in complexe klachten met betrekking tot het houdings- en bewegingsapparaat, oncologische revalidatie, COPD en longaandoeningen en chronische pijn en/of psychosomatische stoornissen. BeLife heeft vier expertisecentra waar de diagnostiek plaatsvindt met medisch specialistische kennis.

Heeft u al langere tijd hinder van fysieke klachten aan bijvoorbeeld, rug, nek, schouder of knie, waardoor u thuis of op het werk niet meer volledig kunt functioneren? Heeft u onvoldoende baat bij behandeling door uw therapeut, arts of specialist? Is er geen goede verklaring voor uw klachten? Of voelt u zich onbegrepen of heeft u de hoop op herstel al bijna opgegeven?

Dan biedt het Zorgprogramma van BeLife Zorg wellicht uitkomst!

In ons Expertisecentrum STAC mens & arbeid onderzoekt een team van zorgprofessionals,onder leiding van een revalidatiearts, mensen die al langere tijd vermindert functionerenvanwege ‘onverklaarbare’ fysieke klachten. De ervaring leert dat dergelijke klachten vaakmeerdere oorzaken kennen. Daarom trekken wij twee dagdelen of één hele dag uit om uwklachten vanuit meerdere invalshoeken (zorgdisciplines) te onderzoeken.

 

Medisch specialistische revalidatiezorg

Samen met het team stelt de revalidatiearts uiteindelijk uw diagnose vast. En als vervolgbehandeling door BeLife Zorg zinvol is, worden ook samen met u, uw persoonlijke doelen en maatwerk-behandelprogramma vastgesteld en uitgevoerd bij STAC mens & arbeid te lepelstraat (gemeente Bergen op Zoom). Samen één integrale professionele aanpak, in plaats van verschillende ‘behandelwijzen’: daarmee staat BeLife Zorg garant voor een spoedig en blijvend herstel!
 

Over Belife Zorg

BeLife Zorg is de exclusieve leverancier van zorgprogramma’s van BeLife BV. BeLife is een door de overheid erkende instelling voor medisch specialistische zorg (waaronder revalidatiezorg). Het BeLife Zorg-team in het Expertisecentrum STAC mens & arbeidwerkt met verschillende ervaren zorgprofessionals, samen met u, aan een spoedig en blijvend herstel van uw klachten. Binnen STAC mens & arbeid vinden onderzoek en evaluaties plaats.  
BeLife levert al ruim 18 jaar op toonaangevende wijze allerlei (zorg)producten- endiensten voor ‘werkend Nederland’. Nu is deze vorm van zorg organisatie ook beschikbaarvoor iedereen.Het willen leveren van de beste kwaliteit van zorg- en dienstverlening is onze
 drijfveer! Bij BeLife werken revalidatie artsen, inspanningsfysiologen, gz-psychologen, (arbeids) fysiotherapeuten, vitaliteitscoaches en diëtisten samen in het belang van elke cliënt. Zorg is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke richtlijnen en er wordt gewerkt volgens een gecertificeerd kwaliteitssysteem. Alle zorgprofessionals werken op uniforme wijze, vanuit één centraal Elektronisch Patiënten Dossier (EPD): het BeLife CARE-systeem.

En dat geldt ook voor onze professionals in ons BeLife netwerk: een netwerk van 140 specifiek opgeleide praktijken verdeeld over Nederland. Dit los van de 5 diagnostische en behandelcentra.

Na de diagnostiek kunt u voor het behandelprogramma terecht bij Fysiotherapie De Clavers, één van de 100 aangesloten netwerkcentra. Behandeling dus dicht bij uw woon en/of werkomgeving, waarbij maximaal gebruik gemaakt wordt van de kennis en kunde die in de eerstelijnszorg voor handen is.

De behandelprogramma’s worden over het algemeen vergoed vanuit de zorgverzekering. De revalidatiezorg valt onder de basisverzekering en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Op basis van een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of specialist gaan we graag aan de slag.

De coördinatie van uw behandeling ligt in handen van een Care-manager, die als rechterhand van de revalidatiearts erop toeziet dat uw persoonlijke zorgprogramma volgens plan verloopt (of tijdig wordt bijgestuurd).

De algemene doelstelling van de revalidatieprogramma’s is eenvoudigweg: zelfmanagement. U leert zelf uw klachten te verhelpen en voorkomen. En als op voorhand al duidelijk is dat volledig herstel niet mogelijk, leert u optimaal met uw resterende beperkingen te functioneren! Het revalidatieteam maakt voor elke cliënt een maatwerk-zorgprogramma.

 

Klik op onderstaande links voor meer informatie 

 

www.belife.nl

stac.nl/multidisciplinaire-eerstelijns-revalidatie-mer/

 

Vestigingen

Voor deze specialisatie, (Arbeids)reïntegratie - Samenwerking met BeLife/STAC, kunt u terecht in Goes - Brouwersgang.

Medewerkers

Binnen De Clavers is Marijn van Liere gespecialiseerd in (Arbeids)reïntegratie - Samenwerking met BeLife/STAC.

Sport & Training

Informatie over arbeidsreïntegratie, beweegprogramma's, seniorenfitness en meer »

Webwinkel

Via onze webwinkel Esporta verkopen wij oefenmateriaal en diverse soorten braces »

Nieuws

Facebook
10 september 2020 Fitkids. Iets voor jou?

Fitkids

Lees meer
9 september 2020 Gratis consult kinderfysiotherapie op 22 september a.s.

Heeft u vragen over de motorische ontwikkeling van uw baby of peuter? Meld u aan voor een gratis consult bij onze kinderfysiotherapeuten!

Lees meer
1 juli 2020 De groepen gaan weer van start!

Klaar om weer lekker actief bezig te zijn?

Lees meer