Praktijk voor fysiotherapie

Bechterew oefengroep

Wist je dat ‘een ‘rechte rug’ belangrijk is, juist bij Bechterew?

Bij de ziekte van Bechterew, of Axiale Spondyloartritis (AxSpA) ontstaan ontstekingen in de ruggewrichten. Om pijn te vermijden en door afnemende activiteiten gaan veel mensen onbewust hun rug steeds verder buigen. Hierdoor kan deze ‘vast gaan zitten’ waardoor strekking niet goed meer mogelijk is. Het is dus belangrijk om strekking van de rug te blijven stimuleren. Mocht de rug dan vaster gaan zitten, dan gebeurt dit in een zo recht mogelijke houding. Ook wordt de spierkracht van de rug zo beter onderhouden.

Wat biedt de Bechterew oefengroep jou?

In de oefengroep werk je in groepsverband aan het verbeteren en/of optimaliseren van de mobiliteit van je rug. Daarnaast werk je aan de spierkracht van de belangrijke spiergroepen. Dit deels met behulp van fitnessapparatuur en deels met vrije oefeningen die per training wijzigen. Ook tref je in de oefengroep lotgenoten met wie je ervaringen en oplossingen voor problemen kunt delen. Veel mensen geven aan ook dit belangrijk voor hen is.

Wanneer is de Bechterew oefengroep actief bij de Clavers?

De Bechterew oefengroep is actief op maandagavond tussen 19.30 en 20.30 uur in de Brouwersgang te Goes. De fysiotherapeuten van de Clavers zijn zeer ervaren in het begeleiden van deze groepen en de individuen binnen deze groepen.

Meer informatie?

Nieuw bij De Clavers

Scroll naar top